Indebuurt.nl

Taina van TM Vastgoed Promotie: ‘Apeldoorn heeft mijn hart gestolen’

Taina-Monteiro-TM-Vastgoed-Promotie-Apeldoorn

Taina legt Apeldoorns vastgoed vast. Foto: TM Vastgoed Promotie. Artikel: Indebuurt.nl

Taina Monteiro (35) kwam tien jaar geleden van Brazilië naar Nederland om te studeren, viel als een blok voor Apeldoorn en heeft er nu haar werk van gemaakt om ook anderen verliefd te laten worden op onze stad. Met haar bedrijf TM Vastgoed Promotie laat ze namelijk zien hoe ongelooflijk mooi je in Apeldoorn kunt wonen. 

Twee jaar geleden richtte Taina TM Vastgoed Promotie op. Met haar bedrijf ondersteunt ze makelaars en projectontwikkelaars met vastgoed presentaties voor koopwoningen, nieuwbouwprojecten en leegstand vastgoed. Dit doet ze door middel van woningfotografie en -video, 360-graden-fotografie, hoogte- en drone fotografie, artist impressions en het inmeten van panden voor het maken van plattegronden. “Ik ben 24 uur per dag bezig met interieur.”

Gevallen voor Apeldoorn

De Braziliaanse Taina verhuisde tien jaar geleden naar Nederland om fotografie te studeren. “Tijdens mijn studie ging ik als fotograaf stage lopen bij De Stentor. Toen heeft Apeldoorn mijn hart gestolen. De rust, de omgeving, ik ben gebleven en ga hier niet meer weg. Het is een nette stad en een hele fijne omgeving. Natuurlijk mis ik de Braziliaanse cultuur soms en ga ik wel eens terug op vakantie. Maar ik heb mijn plek gevonden hier.” Na haar studie komt de kersverse fotograaf voor het eerst in aanmerking met woningfotografie. “Ik heb twee jaar bij twee marktleiders gewerkt op het gebied van vastgoedpromotie,” vertelt ze. “Toen ik daarna aan de studie bedrijfskunde begon kreeg ik inzicht in het opzetten van een eigen onderneming. Toen begon het al snel te kriebelen om iets voor mezelf te beginnen.” Taina combineerde haar werkervaring, haar nieuwe bedrijfskennis en haar liefde voor Apeldoorn en begon TM Vastgoed Promotie. Samen met marketeer en fotograaf Mairenie Leest en designer en fotobewerker Larissa Welter bouwde ze aan haar indrukwekkende portfolio en maakte een naam voor zichzelf. ‘Vooral in deze tijd kan ik iets bijdragen door Apeldoorn op de kaart te zetten’

Een bijzonder moment

“Ik ben 24 uur per dag bezig met interieur,” zegt Taina. Lachend: “Ook bij vrienden thuis. Dat gaat automatisch. Dan kom ik ergens en denk ik ‘welke kleur zou beter passen’.” Tijdens haar werk is ze namelijk ook continu bezig hoe een ruimte het beste tot zijn recht komt. “Hoe kan ik bijvoorbeeld zorgen dat een donkere ruimte ruimer lijkt. Moeten we dingen verplaatsen? Het gaat er niet alleen om dat alles op de foto netjes en mooi is, maar ook dat de ruimte goed overkomt.”

“Ik ben gek op mijn werk. Ook door het maatschappelijk doel dat eraan zit. Vooral in deze tijd kan ik iets bijdragen door Apeldoorn op de kaart te zetten. Een huis kopen is een bijzonder moment in je leven. Ik vind het leuk dat ik mensen kan helpen hun droomhuis te vinden door alle potentie van een woning zo goed mogelijk te presenteren.”

Maar ook woningverkopers zijn blij als Taina langskomt. “Het is leuk dat als je binnenkomt alles zo goed opgeruimd is. Mensen zijn zo vriendelijk en blij als je hun woning mooi presenteert. Om mensen te helpen zich voor te bereiden stuur ik van te voren wel eens tips naar klanten. Maar ik ben heel kritisch, dus ook ter plekke besteed ik veel aandacht en tijd aan de details. Ik vind het dus ook belangrijk dat ik genoeg tijd in een woning kan doorbrengen. Ik merk dat mensen die persoonlijke aandacht waarderen.”

Nieuwbouwprojecten en grote villa’s

Onlangs bracht Taina nog het oude postkantoor boven ijssalon Claudio’s aan de Deventerstraat in kaart. “Dat staat nu te koop, ik mocht de foto’s en de plattegrond hiervoor maken. En ik ben bezig met een nieuwbouwproject. Daar kijk ik heel erg naar uit. Er wordt veel gebouwd in Apeldoorn, en ik vind het leuk om mee te werken aan een project om kopers naar Apeldoorn te trekken.”

De fotograaf timmert dus al volop aan de weg in Apeldoorn, maar toch staat er nog wel iets op haar wensenlijst. “Grote villa’s,” zegt ze zonder pauze. “Die woningen worden niet zomaar verkocht, dus die moeten heel goed gepresenteerd worden. Dat is een uitdaging, en daar hou ik van!” Meer over TM Vastgoed Promotie lees je op de website.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *